Zomervakantie Winterberg

Zomervakantie

De zomervakantie, dat is toch voor de meeste gezinnen vooral buiten genieten, en dat is natuurlijk in de zomervakantie ook prima mogelijk als je naar het Sauerland gaat, naar Winterberg.

De prachtige natuur, met ruime mogelijkheden om te fietsen, te wandelen, en zelfs om te klimmen, met diverse leuke uitstapjes in de wijde regio rond deze bestemming.

Genieten in de vrije natuur, van onaangetaste bossen. Met kleine beekjes waar de kinderen nog dammetjes kunnen bouwen, visjes kunnen vangen, en ga zo maar door. Een zomervakantie in het Sauerland staat gewoon garant voor de ouderwets goede vakanties, waar we immers zelf ook graag nog aan terugdenken, toen wij met onze ouders vakantie vierden.

En, het Sauerland staat natuurlijk ook bekend om de goede keuken, en de terrasjes, waar het gezellig is, en waar je ook nog vaak de omgeving kunt bewonderen.

Zomervakantie Winterberg

Als de zomer warm is, en doorgaans is de temperatuur lekker warm in het Sauerland, dan horen zwemmen, of andere vormen van watersport, gewoon bij een heerlijke vakantie. Goed dus, dat de regio over een grote keuze aan zwembaden en zwemmeertjes beschikt.

Zoals bijvoorbeeld:

Sauerlandbad
Een subtropisch zwembad met spectaculaire glijbanen, en wellness. Een waterparadijs voor kinderen en volwassenen. Enig nadeel misschien in de zomer, dat het een binnenbad is, dat overigens ook geopend is in de wintermaanden.

Hillebachsee
De Hillebachsee is een leuk meertjes, niet echt heel groot, maar je kunt er wel zwemmen, surfen, waterfietsen, en nog veel meer leuke activiteiten.

Openlucht golfslagbad Schmallenberg
Prachtig gelegen, in een natuurlijke omgeving, en misschien wel het openlucht zwembad dat het best geschikt is om af te koelen in de warme zomermaanden.

Winterberg
Het zwembad in Winterberg zelf is een overdekt 25-meter bad, waar je tegen betaling ook gebruik kunt maken van de sauna.

Natuurbad Hallenberg
Natuurbad Hallenberg is een zwembad met bronwater, en dus zitten er geen chemicaliƫn in het water. Ook geschikt dus bij diverse allergiƫen.

Openlucht zwembad Siedlinghausen
Een verwarmd openlucht zwembad van 25 meter, met een ligweide, spartelbad voor de kleintjes en diverse andere faciliteiten.

[wp_ad_camp_1]