Bezienwaardigheden Winterberg

Bezienswaardigheden

Winterberg en de omliggende dorpen en steden, bieden ook diverse bezienswaardigheden en attracties. Leuk voor een dagje weg, of om een stukje historie en cultuur op te snuiven, zoals je in diverse oude centra in de regio kunt doen.

De meeste bekende en geliefde bezienswaardigheden zijn onder andere:

Kahler Asten Turm
De Kahler Asten is zonder twijfel de meest bekend berg in de omgeving. De berg ligt ongeveer vijf kilometer van Winterberg, en is de op twee na hoogste berg in de regio, met een hoogte van 841,9 meter.

Op de berg, staat de toren, samen met een hotel en een restaurant, waar je overigens prima kunt eten. Vanaf de toren heb je vanzelfsprekend een nog mooier uitzicht, dan je al vanaf de berg hebt, en voor de erg geringe entree hoef je het niet te laten, om toch eventjes te gaan kijken.

Via de tweede trap kom je weer in het restaurant.

Je kunt de berg ook via de Rothaarsteig te voet beklimmen, omhoog wandelen, vanaf het centrum tot de top is de afstand ongeveer 10 kilometer.

Panoramabrug
Ook vanaf de Panoramabrug heb je een spectaculair uitzicht, onder andere op Winterberg. De brug, 400 meter lang, staat bij Erlebnisberg Kappe. Erg leuk is het einde van de Panoramabrug, waarje kunt kiezen tusen de glijbaan naar beneden nemen, of de trap.

Erlebnisberg Kappe
Net al genoemd bij de Panoramabrug, maar Erlebnisberg Kappe heeft nog veel meer te bieden, zoals klimmen in het klimbos, mountainbiken in het grootste bikepark van Duitsland, of met de zomerrodelbaan naar beneden vliegen.

St. Georg Skischans
De skischans, waar ook ieder jaar wedstrijden worden gehouden, waar je voornamelijke jong talent kunt bewonderen.

Wordt de schans niet gebruikt, dan bestaat de mogelijkheid om deze te beklimmen.

Bobsleebaan
De bobsleebaan, natuurlijk alleen in de wintermaanden, en voroal tijdens wedstrijden of trainingen, is overigens wellicht de allergrootste attractie.

[wp_ad_camp_1]