Willingen

Willingen

Willingen wordt vaak in één adem genoemd met Winterberg, en veel vakantiegangers hebben dan ook de indruk dat we hetzelfde gebied bedoelen, en daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen.

Willingen is echter een ander dorp dan Winterberg, en een andere gemeente, hoewel de twee gemeenten wel tegen elkaar aan liggen, en elkaar grotendeels aanvullen.

Is er geen plek meer bij de hotels en appartmenten in Winterberg, dan kan je prima boeken in Willingen, dat overigens zo’n zesduizend inwoners heeft, en ook diverse hotels en andere verblijfsmogelijkheden.

Winterpark Willingen

Ook het bij de gemeente behorende skigebied, is net als het skigebied in Winterberg, uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, beginners en senioren. Wellicht niet zo bekend als het skigebied in de buurgemeente, maar wel het tweede skigebied in het Sauerland, voor wat de mogelijkheden en de omvang betreft. Ook dit skigebied behoort tot de Wintersport-Arena, dus toegang tot beide skigebieden kan je met dezelfde skipas verkrijgen.

Met bijvoorbeeld 8 kilometer bauwe en dus makkelijke afdalingen, 9 kilometer rood, en 1 zwarte kilometer. Dus, voor iedereen wat te vinden, maar ook dit skigebied is weer ideaal om het skiën te leren, en ook dat kan in het Winterpark vanzelfsprekend bij de uitstekende skischool, net als materiaal huren trouwens.

Het hoogste punt ligt hier op de Ettelsberg, met een hoogte van 830 meter. Net iets lager dus als aan de andere kant.

Wat is nu het grote verschil tussen beide dorpen en tussen beide skigebieden? Eigenlijk vrij weinig, Winterberg is iets groter, een stuk bekender, en dus ook een stuk drukker dan Willingen.

Als je hier een keer de wintervakantie komt doorbrengen, kijk dan zelf maar eens in beide skigebieden, en je zult zien dat er vrijwel geen verschil is, zelfs niet tussen de verschillende afdalingen.

En dat is ook van toepassing op de recreatiemogelijkheden in de andere seizoenen, zoals wandelen, klimmen, of mountainbiken.

Willingen is een goed alternatief voor de buurgemeente, zeker in de drukke weken van het winterseizoen, als het in Winterberg gewoon iets sneller allemaal vol zit.

[wp_ad_camp_1]