Recreatie

Recreatie

Of je nu in de wintermaanden naar Winterberg komt, in het voorjaar, de herfst, of in de zomer, Winterberg is meer dan alleen maar skiën en langlaufen, hoewel dit natuurlijk wel de meest beoefende vormen van recreatie zijn. Er is echter nog veel meer.

Over het algemeen kan je overigens wel stellen dat de recreatiemogelijkheden rond Winterberg bestaan uit twee categoriën. Absoluut niets doen, en heel actief zijn.

Om maar bij absoluut niets doen te beginnen, er zijn vanzelfsprekend vele erg goede hotels in de regio, met een groot aanbod aan wellness. Lekker niets doen, genieten, en je laten verwennen.

Ook dat hoort bij een moderne vakantie. Iets meer actief, maar daarna hoef je echt niets meer te doen, is van de natuur of van het uitzicht genieten. Daarvoor moet je wel eventjes ergens heen lopen, of rijden, maar deze vorm van niets doen kunnen we je in alle jaargetijden aanbevelen, want o wat is het mooi in de regio rond Winterberg.

Actieve recreatie in Winterberg

Actieve recreatie, en dat wil dan niet zeggen dat je helemaal niet niets mag doen, daar worden in de regio rond Winterberg enorm veel mogelijkheden voor geboden.

Denk bijvoorbeeld aan de vele wandelwegen, de één nog mooier dan de andere, door bossen, over velden, en zelfs de berg omhoog, net zoals je het zelf wilt hebben.

En dat, althans die mogelijkheden, zijn ook van toepassing als je wilt gaan mountainbiken. In, overigens, het allergrootste bikepark in geheel Duitsland. En dat geeft al aan hoe groot de mogelijkheden hier zijn. Of je nu simpel kilometers wilt maken, of je kunstjes wilt vertonen. Alles is mogelijk in dit bikepark.

Nog niet actief genoeg?

Glij dan een keertje met de zomerrodelbaan naar beneden, of misschien is vliegen een betere betiteling, want het kan verrekte hard gaan, maar dat is nu juist de kick.

Wat we dan nog niet genoemd hebben, en dat is dus ook echt actief, zijn de vele mogelijkheden die hier geboden worden om te klimmen of te klauteren.

Variërende van echt klimmen, dat wil zeggen tegen de berg op, of tussen de bomen door over de vele klauterparcours die mogelijk zijn. Geschikt voor kinderen, het kinderparcours, en voor alle andere leeftijdsgroepen, op het avonturenparcours, het funparcours, en ga zo maar door.

[wp_ad_camp_1]