Wintersport Winterberg

Wintersport Winterberg

Wintersport in Winterberg is genieten van dezelfde faciliteiten, dezelfde wintersportmogelijkheden, en net zulke prachtige afdalingen als je in veel skigebieden in Frankrijk of Oostenrijk ook kunt vinden. Alleen dit keer op slechts een paar uur van Nederland, dus zonder lange reistijden.

Het skigebied bij Winterberg, Skiliftkarussell, beschikt over ongeveer 27,5 kilometer afdalingen, en gedurende drie maanden in het jaar haast een garantie voor sneeuw. Hoewel de wintersport zich natuurlijk niet op grote hoogte zal afspelen, zijn de pisten lang wit, door het gebruik van moderne sneeuwkanonnen.

Natuurlijk zijn er meer wintersportgebieden niet ver van Nederland, maar hier zal je het meeste plezier hebben. Simpelweg omdat elders er meestal geen sneeuw ligt, en omdat het daar lang niet altijd koud genoeg is om sneeuwkanonnen te gebruiken.

Bovendien beschikt de regio nog over zeven andere skigebieden, en met de Wintersport-Arena Card, krijg je toegang tot alle skigebieden, zodat je grenzeloos kunt gaan skiën of vanzelfsprekend snowboarden.

De Skiliftkarussell, zeg maar het samenwerkingsverband van al die afdalingen, is meteen ook het grootste skigebied in het Sauerland, met 27 liften, en 34 afdalingen, die allemaal met elkaar in verbinding staan, en daardoor een enorm potentiaal bieden aan alle wintersporters.

Al die mogelijkheden maken het skigebied natuurlijk erg populair, vooral bij al die wintersporters die geen zin hebben om lange dagen in de auto te zitten. Ga bijvoorbeeld naar Winterberg met TUI wintersport.

Voordeel is bovendien, dat de pisten geschikt zijn voor beginners en nog niet echt ver gevorderde skiërs. Ook ideaal dus voor kleine kinderen, en om het skiën te leren. Niet alleen vanwege de 14 kilometer blauwe makkelijke afdalingen, maar ook vanwege de skiverhuur, dus om te leren hoef je nog geen materiaal te kopen, en natuurlijk door de erg goede skischolen in de regio.

Overigens zijn er ook rode pisten, 12 kilometer, en 1,5 kilometer zwarte pisten.

14 Pisten worden in de avonduren verlicht, kunstlichtafdalingen dus over een lengte van 8 kilometer.

Zoals al geschreven, net zoveel plezier als in de grotere skigebieden. Dus ook voldoende skihutten, en andere mogelijkheden om een hapje te eten en wat te drinken.

Meer wintersport

Natuurlijk wordt hier ook aan de kleintjes gedacht, met speciale programma’s en kan je ook diverse andere wintersporten beoefenen in de regio rond Winterberg. Zo is dit gebied bekend gewoorden door de fantastische mogelijkheden voor langlaufers, met zowel skatingloipen en klassieke loipen.

Hoe mooi de wintersport in Winterberg kan zijn? Dat moet je eigenlijk zelf komen ervaren, tijdens één of meerder dagen. Het is de moeite zeker waard.

[wp_ad_camp_1]